Femke van Baarlen

fvanbaarlen@fbmadvocaten.nl
06 4794 6289
020 520 65 19

Femke staat haar cliƫnten niet alleen binnen maar ook buiten de rechtszaal met raad en daad bij. Specialistische vakkennis, gedegen dossierstudie en grote betrokkenheid maken dat zij doortastend en effectief uw zaak kan verdedigen. Gecombineerd met jarenlange ervaring in het omgaan met politie en justitie bent u verzekerd van de juiste aanpak voor iedere specifieke zaak.

In 2000 begon zij na haar studie Strafrecht aan de Universiteit van Utrecht en gedreven door rechtvaardigheidsgevoel en de noodzaak op te komen voor de underdog haar stage bij Bakker Schut & Van der Plas Advocaten te Amsterdam. Van meet af aan legde Femke zich geheel toe op het strafrecht en assisteerde zij beide partners in belangwekkende zaken. De liefde voor het vak is na 18 jaar ervaring alleen maar gegroeid.

In 2009 heeft zij de specialisatieopleiding straf- en strafprocesrecht afgerond en is lid van de Nederlandse Vereniging voor Strafrechtadvocaten (NVSA). Femke heeft ruime ervaring in geweldszaken (ook levensdelicten), georganiseerde criminaliteit, zeden- en drugszaken en vermogensdelicten. Zaken waarin forensisch onderzoek in de bewijsvoering een grote rol speelt, hebben haar speciale affiniteit vanwege de genoten beta-opleiding en opleiding criminalistiek aan de Universiteit Leiden. Daarnaast legt zij zich in het bijzonder toe op cassatiezaken bij de Hoge Raad.

Naast de advocatuur geeft Femke al jarenlang onderwijs aan advocaten en advocaat-stagiaires over onder meer het strafprocesrecht, de piketfase, de voorlopige hechtenis. Ook ontwikkelt zij samen met de OSR cursussen voor advocaten.